Äldre "nyheter"

Ange undertext här


Inbjudan till Trädgårdsresa med TrädgårdsOdlarna Hudiksvall 2019

Lördag den 13 juli 2019 far vi (såväl medlemmar som icke medlemmar) med buss till Stjärnsund, en levande bruksidyll i södra Dalarna.

I Stjärnsund finns Mångfaldsträdgården, en skogsträdgård där vi gör ett guidat besök. Målsättningarna med en skogsträdgård är bl.a. att få en hög skörd från många olika växter och att i största möjliga mån skapa en självskötande odling som kräver en så liten mänsklig arbetsinsats som möjligt.

Under dagen kan vi också besöka en av Dalarnas finaste marknad som besöks av ca 2 000 personer varje lördag under sommaren. Ett 30-40-tal försäljare erbjuder hantverk samt lokalproducerad mat som grönsaker, korv, rökt fisk, marmelad, ost, honung m.m. En orkester underhåller!

I Stjärnsund finns flera intressanta butiker att besöka, som Atelje & Örtabod Hjärtansfröjd, Ekoskafferiet Fridhem, Ekoboden m.m.

Mat får var och en ordna själv, antingen genom att ta med egen matsäck eller genom att gå på något av de matställen som finns i Stjärnsund. Vi har Café Sundets Stjärna, som serverar mat på råvaror från skogsträdgården. Det finns även Stora herrgården och Stjärnsundskiosken (hamburgare m.m.).

Detta blir en jättemysig utflykt med många trevliga alternativ i odlingens tecken.

 • Bussbolag: Hudik Taxi
 • Avresetid: 7.30 från Hudiksvalls resecentrum
 • Åter hemma: Ca. kl. 18.
 • OBS inga stopp på resvägen!
 • Kostnad: 350 kr per person
 • Vi bjuder på kaffe/te och macka på nedvägen på bussen.
 • Lotteri på bussen
 • Kläder efter väder!
 • Anmälan till ordförande Linda:
  Tel. 070-633 68 24
  Epost: pettersson_7980@hotmail.com
  Senast måndag 1 juli
 • Anmälan är bindande!
  350 kr
  Postgiro 444 1430-8 eller
  Swish 123 635 9368
  OBS: Ange namn!

Läs mer på www.stjarnsund.com och www.stjärnsund.nuI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inför Extra årsmöte

Brev från valberedningen:

Trädgårdsodlare!

Vår förening befinner sig nu i en mycket besvärlig situation. Inför det senaste årsmötet den 5:e februari hade flera av styrelsens medlemmar meddelat sin avgång. Tyvärr lyckades inte vi i valberedningen att lägga fram ett förslag på ersättare för de avgående, trots samtal men flera medlemmar. Efter en lång diskussion beslutade därför årsmötet preliminärt om nedläggning av föreningen, eftersom det inte fanns ett förslag till full styrelse. Det var ett mycket svårt, men nödvändigt beslut. Ingen ville egentligen detta. Det beslutades också om att vi i valberedningen skulle skriva ett brev om läget till alla medlemmar i föreningen. Det kan ju finnas medlemmar, som vi har missat, som vill gå in i styrelsen. Vi vill ju alla att föreningen ska leva vidare!

Det behövs minst tre nya styrelseledamöter. Kanske du är en av dem?

Vid ett extra årsmöte den 19 mars kommer ett slutgiltigt beslut att tas om framtiden. Om det finns ett förslag till ny styrelse, har vi klarat av den akuta krisen och vår förening lever vidare!

Vår programgrupp har gjort upp ett mycket innehållsrikt program inför verksamhetsåret. Det vore näst intill tragiskt om det inte kunde genomföras! Vi vädjar att Du tänker en extra gång om Du kan bidra till att vår förening lever vidare.

Du kan höra av Dig till oss i valberedningen.

Förhoppningsfullt

Ulrika Körsbärskvist ulrika.edoff@telia.com 070/581 67 94

Maria Kindstedt maria.kindstedt@telia.com 070/550 09 69

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Många svar på frågeformuläret har kommit, det går fortfarande att lämna in. Styrelsen har sammanställt alla förslag/önskningar och har redovisat för respektive ansvarsgrupp, dessa tas med i programplanering inför nästkommande år.

På årsmötet drog vi en vinnare från alla inkomna svar före den 1/10-17.

Till våran hjälp att dra vinsten hade vi Maja Linde och vinnaren av medlemsavgiften 2018 är Carola Sundin, Stort Grattis till dig!

Varmt Tack till Er som tagit er tid att svara!